Hírek

Elérhetőségek

Rajkai Horgász Egyesület

harcsa

 

Elnök:                        Takács Ernő
Alelnök:                     Bencsik Balázs
Gazdasági vezet
ő:         Sipos Mihály
Titkár:                       Tóth Tamás
Felügyel
ő bizottság elnöke:   Szabó Sándor

 

 

Az egyesület 1973-ban alakult. Jelenleg 227 taggal Rajka egyik legnagyobb önkéntesen létrehozott társadalmi szervezete, amely a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének tagjaként fejti ki tevékenységét.

 

Cél: a horgászmozgalom hagyományainak megőrzése, a tagok horgászérdekeinek képviselete, a horgászsport fejlesztése és népszerűsítése mellett a pihenés, a kultúrált szórakozás megteremtése. A szabadidő hasznos eltöltése, a természet szeretetére és védelmére való nevelés. Az egyesület kezelésében levő vízterületek és azok környezetének rendben tartása.

 

Egyesületünk kezelésében lévő vizek: Kavicsbánya tó, Homokbánya tó valamint 2011. január 1-jétől a Győrfi-Libáki-Duna-ág (Kempingtöltés átvágásától a hallépcsőig bezárólag.) Egyesületünk tagjai az éves tagdíj befizetését követően, külön területi engedély nélkül horgászhatják ezt az ágrendszert. Más egyesületekhez tartozó horgászok részére is lehetőség van erre a vízterületre külön engedélyt váltani, melynek éves díja: 7000 Ft.

 

A vízterületekre napijegyet is válthatnak az idelátogató magyar és külföldi horgászok.

 

Tavainkban minden évben három alkalommal kerül sor haltelepítésre a biztosabb fogás reményében. Többségében háromnyaras pontyot, de esetenként más halfajokat is telepítünk. Megtalálható, jellegzetes halfajok vizeinkben: ponty, amur, dévérkeszeg, kárász, csuka, harcsa.

Az évente többször megrendezésre kerülő környezetvédelmi napjaink (melyeken tagjainknak évente egy alkalommal kötelező a részvétel) biztosítjuk, hogy a tagjaink és az idelátogatók gondozott környezetben pihenhessenek.

Nagy sikerrel rendezzük nyaranta a jó hangulatú horgászversennyel egybekötött és lassan hagyományossá váló Hal-napot, amely kellemes kikapcsolódást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Horgászengedély kiváltására Sipos Mihálynál (Rajka, Kossuth L. u.1.) van lehetőség.

Az engedélyek vásárlásához előzetesen a Rajkai Takarékszövetkezetnél vezetett egyesületi bankszámlaszámra ( 59500100-10025138 ) kell befizetni a kiválasztott csomagot, az itt kapott bizonylattal lehet az engedélyt kiváltani minden héten hétfőn, szerdán és szombaton 14:00-tól 18:00-ig.

 

 

Elérhetőségeink:

Takács Ernő -Tel.: 06-20/410-1583.

Sipos Mihály - Tel.: 06-20/425-2182.

A horgászegyesület szeretettel vár minden régi és új horgásztársat.